Sedna en het milieu


Leer is een natuurlijk materiaal en is een restproduct van onze vleesindustrie. Veel van het door ons gebruikte leer wordt plantaardig gelooid, waardoor er geen chemicaliƫn nodig zijn tijdens het looiproces. Een goed gemaakte leren tas is zeer duurzaam en kan vele jaren mee. Denk bijvoorbeeld aan een leren reistas, deze zal vele jaren meegaan en hoef je niet snel te vervangen. Ons logo met de tekst "Bags for Life" slaat niet alleen op de levensduur van een leren tas, maar heeft een dubbele betekenis. Het heeft ook betrekking op onze betrokkenheid bij het verbeteren van ons milieu en hoe wij daar ons kleine steentje aan bijdragen.

Sedna betekent in de mythologie van de Inuit " Moeder van de Zee" en als je goed naar ons logo kijkt dan kan je er een golvende beweging in herkennen. Dit alles verwijst naar de zee of water in het algemeen. Water is de basis van al het leven op onze planeet en daar moeten we zuinig op zijn.  Wij ondersteunen daarom The Ocean Cleanup en doneren een gedeelte van onze inkomsten aan deze organisatie zodat zij hun ambities waar kunnen maken en onze oceanen weer schoon. Alle kleine beetjes helpen,  ook van uw aankoop via deze website gaat een gedeelte naar dit goede doel.

Stripe Climate

In samenwerking met onze betaal provider Stripe doen wij mee aan het project Stripe Climate. Hiermee wordt direct 1% van uw aankoopbedrag gebruikt om nieuwe technieken te ontwikkelen om stikstof uit onze atmosfeer te verwijderen. 

Klik hier voor meer informatie over Stripe Climate en onze deelname.